تاریخچه و فلسفه ماهی قرمز در سفره هفت سین

گذشته و فلسفه ماهی قرمز در سفره هفت سین

تجارت ماهی قرمز مدت هاست که در دوره وقتی ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین شکل میگیره تجارتی که محصول اون هیچ ریشه ای در تاریخ باستانی عید نوروز ایرونی نداره .

هشتاد سال پیش به همراه ورودچای به ایران ماهی قرمز هم که سمبل عید چینیه به سفره های هفت سین مراسم عید نوروز ما وارد شد غافل از اینکه در عید چینی ماهی قرمز رو رها میکنن تا زندگی جریان یابد و ما ماهی قرمز رو اسیر تنگ بلورین میکنیم تا همزمان با رشد سبزهای سفره هامون و باروری زمین هر روز اون رو به مرگ نزدیک و نزدیک تر کنیم .

جالبه بدونین در هیچ کدوم از مراسم سنتی مون در مورد نوروز ماهی قرمز جایگاهی نداره در میان رسوم زرتشتی در سفره عید انار به نشونه باروری و عشق و یا سیب سرخ درون ظرف آب مقدس رها میشه تا عشق و باروری بازم پاینده بمونه.

هر سال ایام عید ۵ میلیون قطعه ماهی میمیرن. ۵ میلیون قطعه ماهی قرمز به خاطر رنگ و لعاب سفره هفت سین، به خاطر هیچ . اگر از خرید ماهی قرمز بیخیال شیم این تجارت مشکی روزی پایان پیدا می کنه.

 

جمع آوری: آلامتو

 

چیجوری سلامت روحی خود رو افزایش بدیم؟

هدف از زندگی چیه و واسه چه هدفی باید زندگی کنین؟

بازنشر

About the author