تحقیق جدید در مورد خواص زردچوبه

Turmeric

زردچوبه یکی از بهترین اودیه ها و موثرترین گیاهان داروییه که می تونین در آشپزی ازش استفاده کنین.

به گزارش آلامتو و به نقل از ما؛ سالیان ساله که زردچوبه با دارا بودن فایده های درمانی، ضدتورم و آنتی اکسیدان بودن بسیار قوی خود، مشتریان زیادی پیدا کرده. این ماده در فرهنگ طبخ غذا در کشورما هم بخش جدانشدنی آشپزی محسوب می شه.

در بقیه مناطق جهان هم مصارف دارویی داشته و در طبخ غذاها در کنار بقیه ادویه های دیگه از جمله کاری کاربرد زیادی داره. در طول تاریخِ پژوهشای علمی، هزاران مقاله علمی به بررسی امتیازات زردچوبه پرداخته و تمرکز اصلی اونا هم بر ترکیبات موجود در این ماده بوده که در حدود ۳ تا ۵ درصد زردچوبه رو همین ترکیبات تشکیل میدن.

از اونجایی که زردچوبه در درمان بعضی از بیماریا مثل سرطان و فراموشی خوبه، خیلی از محققان به بررسی ترکیبات شیمیایی موجود در اون مبادرت کردن. یکی از این محققان به نام «نیکول اُسینگا» از کارشناسان تغذیه میگه وقتی که مصرف ماده ای در میان مردم رواج پیدا می کنه، می تونه دلیلی واسه بزرگ نمایی در مورد اون هم باشه.

مثلا از اضافه کردن زردچوبه به شیر یاد می کنه که اون شیر از نظر دارا بودن ارزش مواد غذایی «شیر طلایی» نام میگیره.

در مطالعه گذشته انجام پذیرفته روی زردچوبه که یافته های اون در مجله «ترکیبات پرشکی» به منتشر کردن رسید، «مایکل اِی. والتر» و «گوئیدو پولی» به بررسی بیشتر از ۱۲۰ تحقیق انجام شده در مورد این ماده پرداختن و یافته های حاصل از این بررسی رو از قرار زیر گفتن:

“کارکرد نادرست «کورکومین» در آزمایشگاها و در ارگانیسمای زنده در حدود ۱۲۰ آزمایش بالینی به نقش «کورکومینوید» در مقابله با خیلی از بیماریا اشاره داره. هیچ کدوم از آزمایشای کور و آزمونای کنترل مشابه «کورکومین» توفیق کامل رو نداشتن. بدون اینجور مطالعاتی، تاثیر پلاسبیو به آسونی یافته های مثبتی رو نشون میدن.

به طور خلاصه میشه گفت، ادعای امتیازات پزشکی این ماده که از بررسیای آزمایشگاهی بدست اومده نمی تونه دلیل قطعی ای بر تاثیر پزشکی و دارویی زردچوبه باشه.

محققان به این نتیجه دست پیدا کردن که «کورکومین» در شرایط فیزیولوژیکی بدن ثابت نمی مونه و به آسونی هم جذب بدن نمی شه. این تیم پژوهشی، از آزمایشای کور، کنترل پلاسبیو و آزمایشای بالینی ای که روی «کورکومین» و به خاطر پشتیبانی از ادعایی مبنی بر قدرت درمانی زردچوبه انجام دادن به مدرک قطعی دست پیدا نکرده ان.

پس زردچوبه ممکنه همه خصوصیات درمانی ادعا شده رو دارا نباشه. البته این به معنی بی ارزش بودن این ماده محسوب نمی شه و محققان نتیجه گذشته رو دلیلی واسه توقف آزمایشای بیشتر روی ماده اشاره شده نمی دونن.

پس عصاره زردچوبه و پودرهای اون می تونه بخشی از امتیازات درمانی ادعا شده رو دارا باشن اما مسلمه که پژوهشای گذشته همه اونا رو تایید نمی کنه. محققان می گن که باید در آینده تحقیقات بیشتری در مورد ترکیبات شیمیایی موجود در زردچوبه ادامه یابد.

«اُسینگا» از مشکلاتی که سد راه انجام خیلی از پژوهشای مربوط به زردچوبه هست، توانایی حلال بودن و متابولیسم سریع اون می دونه. این دانشمند زن به محدودیتایی در رابطه با جذب محدود اون بوسیله دستگاه گوارش اشاره میکنه که اثرات درمانی اون رو کم می کنه. ایشون به راهکارهایی اشاره میکنه که دلیل افزایش جذب بیشتر زردچوبه می شه. از اون جمله میشه هم اینکه کردن یه چهارم قاشق غذاخوری فلفل مشکی، به اون اشاره کرد.

«اُسینگا» میگه وقتی که افراد مقادیر زیادی از زردچوبه رو مورد مصرف قرار میدن، در طول یه ساعت، تنها کمی از اون به جریان خون وارد می شه. دلیل این هم تلاش کلیه ها واسه دور موندن از اون هستش. اما با اضافه کردن یه چهارم قاشق غذاخوری فلفل مشکی وضعیت تغییر می کنه چون که با این کار سطح «کورکومین» به صورت یهویی افزایش پیدا می کنه.

با اینکه در این روند همون مقدار «کورکومین» هست اما فراهمی زیستی اون تا ۲۰۰۰ درصد زیاد میشه و این کار فقط با همراه ساختن کمی فلفل مشکی شکل میگیره.

ایشون پیشنهاد می کنه که زردچوبه با مقادیری چربی هم همراه شه و بر این نکته اشاره میکنه که همراه کردن زردچوبه با چربی به جذب بهتر اون کمک می کنه و با انجام این کار امتیازات زیادی رو در سلامت به همراه داره.

«اُسینگا» میگه: “وقتی که زردچوبه رو با شکل های جور واجور سلامت روغن مثل روغن نارگیل و یا زیتون تفت می دید، از راه سیستم لنفاوی مستقیما وارد جریان خون شده و از سد کلیه ها میگذره.”

هم اینکه می تونین اول زردچوبه رو در داخل ماهی تابه شامل روغنای سلامت تفت بدید و بعد به خوراکی مورد نظرتون اضافه کنین. حالا خوبیش اینه به طور خودکار در فرهنگ غذایی ایرانیا این کار انجام می شه. حتی اضافه کردن کمی فلفل مشکی هم بخش جدایی ناپذیری از آشپزی ایرانیه.

خواص و روش درست کردن نوشیدنی شیر زردچوبه

خواص زردچوبه واسه پوست صورت

ما زردچوبه گیاهان دارویی

About the author